Aantal verkooptransacties woningen blijft op laag niveau

Tweede kwartaal was kwakkelen; volgens NVM Makelaars

De regeringsmaatregel – het verlagen van de overdrachtsbelasting – kwam uiteraard te laat om het slechte tweede kwartaal goed te maken. In totaal werden er in tweede kwartaal in de hele markt 30.300 woningen verkocht. Dit is een stijging van 7% ten opzichte van het eerste kwartaal 2011. Dit is teleurstellend, omdat het tweede kwartaal doorgaans beter scoort. Ten opzichte van het tweede kwartaal 2010 lag het aantal verkopen meer dan 8% lager. Op jaarbasis worden door NVM-makelaars nu bijna 91.000 woningen verkocht, vergelijkbaar met ongeveer 120.000 woningen voor de totale markt; dus de NVM-makelaar claimt een marktaandeel van 75%.

Het aantal transacties op jaarbasis bij NVM-makelaars.

Voor informatie over woonhuisverzekeringen en hypotheken: Bel 013-5212001

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s