Maatregelen om de overdrachtsbelasting tijdelijk te kunnen verlagen

Het kabinet overweegt drie maatregelen om de verlaging van de overdrachtsbelasting mogelijk te maken: Het beperken van de spaarloon regeling; invoeren van een anti-misbruikbepaling bij de vennootschapsbelasting; invoeren banken tax.

Deze maatregelen moeten het mogelijk maken dat de overdrachtsbelasting tijdelijk van 6% naar 2% kan. De overdrachtsbelasting bij aankoop woningen en bedrijfsgebouwen levert de schatkist dit jaar 3,5 miljard euro op.

Vrijdag 1 juli zal het kabinet definitief beslissen of de maatregel meteen ingaat of met terugwerkende kracht per (bijvoorbeeld) 15 juni. Met de verlaging van de overdrachtsbelasting is naar verwachting zo’n 1,2 miljard euro gemoeid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s