Overdrachtsbelasting woningaankoop tijdelijk fors omlaag !!

Het kabinet wil de haperende woningmarkt een flinke duw in de rug geven door met onmiddellijke ingang de overdrachtsbelasting voor een jaar te verlagen van 6% naar 2%.

 “>

Door de economische crisis heeft de woningmarkt grote klappen opgelopen. Huizenkopers hebben zeer grote moeite om de financiering voor hun nieuwe huis rond te krijgen, en de eigenaren van een woning raken door het grote aanbod hun woning nauwelijks kwijt. Woningen staan momenteel soms enkele jaren te koop.

De overdrachtsbelasting wordt mogelijk met terugwerkende kracht per 15 juni verlaagd. Het kabinet stelt vrijdag de definitieve ingangsdatum vast.

De overdrachtsbelasting levert de schatkist nu 3,5 miljard euro op. Met de verlaging van de overdrachtsbelasting is 1,2 miljard euro gemoeid. Deze inkomstenderving krijgt het kabinet bij elkaar door banken een heffing op te leggen, het spaarloon eerder dan gepland af te schaffen en de aanpak van misbruik van de vennootschapsbelasting te verscherpen.

Aanvankelijk zag het er naar uit dat de maatregelen pas na de zomervakantie gepresenteerd zouden worden.

Ook Midden Brabant Advies is net als Vereniging Eigen Huis en de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) zeer positief over de voorgenomen maatregeling. Over de invoering van een bankenbelasting zijn uiteraard de banken niet echt blij.

Voor informatie en/of advies: www.middenbrabantadvies.nl

2 gedachten over “Overdrachtsbelasting woningaankoop tijdelijk fors omlaag !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s