RDW gaat verzekeringsplicht jaarlijks controleren

RDW gaat verzekeringsplicht jaarlijks controleren  

De RDW gaat vanaf medio 2011 ieder geregistreerd voertuig minimaal één keer per jaar controleren of het verzekerd is. Tot nu toe gebeurde dit steekproefsgewijs. Als uit een controle blijkt dat er geen verzekering geregistreerd staat, kan de kentekenhouder een boete krijgen.

Het gaat hierbij om de volgende voertuigsoorten:

  • personen- en bedrijfsauto’s 
  • motor-, brom- en snorfietsen

In de aanloopfase hier naartoe is de RDW begonnen met het versturen van een aankondigingsbrief. De brief wordt verstuurd naar eigenaren van voertuigen waarbij geen verzekering geregistreerd staat in het verzekeringsregister.

Bij deze brief zit een verklaring waarop u kunt aangeven waarom het voertuig niet is verzekerd. Deze verklaring kunt u terugsturen en de RDW neemt contact met u op als dat nodig is. Hieronder vindt u meer informatie dat mogelijk op uw situatie van toepassing is.
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s