Grens tav financieel belang bij inschakelen advocaat voor zaak kantongerecht gaat omhoog naar euro 25.000,=

Competentiegrens – inschakelen advocaat kantongerecht – gaat omhoog

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het voorstel de competentiegrens van de kantonrechter te verhogen van 5.000 naar 25.000 euro. Tot aan dit bedrag hoeft voortaan niet langer verplicht een advocaat ingeschakeld te worden.

Wie als burger een zaak voor de rechtbank wil uitvechten, kan dat niet per definitie zelf doen. Tot 5.000 euro mag iemand zonder advocaat zich zelf verdedigen. Dit wordt dus euro 25.000 euro. Daarboven blijft men verplicht een advocaat in te schakelen.

Dit zogeheten procesmonopolie is al jaren onderwerp van discussie. De verhoging gaat per 1 juli in.  Door de hogere competentiegrens zal er meer concurrentie ontstaan, wat ongetwijfeld zal leiden tot lagere kosten voor de rechtzoekende.

Regel hier uw rechtsbijstandverzekering

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s