Klaas Knot wordt nieuwe DNB-president

De opvolger van DNB-president Nout Wellink is bekend. Het is geworden Klaas Knot (44 jaar), momenteel directeur Financiële Markten en plaatsvervangend thesaurier-generaal op het ministerie van Financiën. Hij is ook deeltijdhoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte eerder voor DNB en voor het Internationaal Monetair Fonds.

Knot moet leiding gaan geven aan de cultuuromslag die de politiek eist bij DNB. Tegelijkertijd krijgt Knot als president een belangrijke taak op het gebied van het monetaire beleid en zal hij als centralebankpresident zijn rol spelen binnen het overleg in de Europese Centrale Bank in Frankfurt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s