Hypotheekplan krijgt steun van 2e Kamer

Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt de plannen van minister De Jager om strengere regels in te voeren voor hypotheken. Voortaan mag een hypotheek niet hoger zijn dan 110 procent van de waarde van een woning. Ook mag een hypotheek nog maar maximaal de helft van de waarde aflossingsvrij zijn.

Partij van de Vrijheid vindt dit betutteling. De verstrekkers van hypotheken durven momenteel geen normaal verantwoorde stappen te nemen en sluiten massaal de kredietkraan. Daarmee lijkt de woningmarkt op slot gezet te worden.

De maatregel zal volgens de Minister van Financien al per 1 augustus 2011 moeten ingaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s