Opvolging DNB voorzitter stokt

De favoriete kandidaat om Nout Wellink [De Nederlandsche Bank] op te volgen – Lex Hoogduin – krijgt volgens de media geen steun in Den Haag. Dit omdat Lex Hoogduin geen lid is van een politieke partij. De opvolging lijkt dus een speelbal te worden van partijpolitieke belangen. Ik vind dat vreemd.

Naast Lex Hoogduin worden juist daarom ook Jeroen Kremers [CDA] en Kees van Dijkhuizen [VVD] genoemd. In tegenstelling tot Lex Hoogduin hebben deze twee nauwelijks monetaire ervaring; iets wat bij de DNB-top – terecht – zwaar weegt.

Na de benoeming van Ronald Gerritse [AFM], zou nu Nout Wellink [CDA] opgevolgd moeten worden door een VVD’er. Indien partijpolitieke afwegingen leidend gaan worden bij dergelijke opvolgings keuzes, dan is het m.i. droevig gesteld met het toezichtsniveau in financieel Nederland.

Wat is er mis met een professional zonder politieke kleur ??

Peter Dirks

Over mbadirect

Online, simpel en snel al uw verzekeringen en geldzaken regelen; met persoonlijke & deskundige ondersteuning van Midden Brabant Advies. Direct Online >> www.mbadirect.nl Voor meer info >> www.middenbrabantadvies.nl Voor Advies >> maak een afspraak: > Oisterwijk 013-5212001 > Udenhout-Tilburg 013-5110511 > Haaren 0411-621276 > Vught 073-6560960 > Vlijmen 073-6230028
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Bank en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Opvolging DNB voorzitter stokt

  1. Van Dijkhuizen heeft wel degelijk monetaire ervaring, als voormalig thesaurier van Financiën kun je niet zonder die inzichten. In mijn ogen de beste kandidaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s