BankspaarHypotheken van Rabobank en ING zijn onvoldoende flexibel

Banken verstrekken momenteel nagenoeg alleen nog aflossingsvrije hypotheken en bankspaarhypotheken. Bij de bankspaarhypotheek zijn er geen [zichtbare] kosten en wordt veelal een losse overlijdensrisicoverzekering bijgesloten.
Bestaande klanten worden [met name ook door de pers] aangemoedigd de aan de hypotheek gekoppelde spaar- of beleggingsverzekering om te zetten naar een bankspaarhypotheek…. maar is dit wel verstandig?
  
Diverse banken – waaronder Rabobank en ING bank – melden in hun algemene voorwaarden dat het niet mogelijk is om de bestaande bankspaarrekening te verpanden aan een andere geldverstrekker. Ook staat in de voorwaarden dat ze niet mee zullen werken aan kapitaalsoverdracht naar een vergelijkbaar product van een andere maatschappij. 

De kans is groot dat de bank aan het eind van de rentevastperiode een minder concurrerende rente aanbiedt…… wil je alsdan van de hypotheek af, dan zal de spaarrekening eigen woning [SEW] moeten worden afgekocht. Omdat een SEW altijd in fiscaal box-1 zit betekent afkopen dat er progressief belasting zal moeten worden betaald over het opgebouwde rentedeel.

Laat u goed adviseren bij de keuze van een bankspaarhypotheek en vermijdt de aanbieder die u financiele toekomst onnodig inflexibel – en vermoedelijk onnodig te duur – maakt.

2 gedachten over “BankspaarHypotheken van Rabobank en ING zijn onvoldoende flexibel

  1. Inmiddels hoor ik de reclamespot van de Rabo voorbij komen waarin ze zichzelf aanprijzen n.a.v. onderzoek Moneyview, waarin de bankspaarhypotheek
    5***** opstrijkt voor o.a. meest flexibele bankspaarhypotheek?
    In hoeverre is dan het bericht van wordpress.com actueel en juist?

    1. e.e.a. is na te lezen in de algemene voorwaarden van de betreffende banken. ABN-Amro heeft inmiddels gereageerd op de berichtgeving. Deze bank geeft aan dat hun producten wel flexibel zijn. De strop zit ‘m vooral om de nek van Rabo-klanten en die van ING.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s