Minister De Jager > Geen provisieverbod op consumptief krediet

Minister De Jager breidt het provisieverbod voor financiele diensten niet uit voor advies en bemiddeling op consumptief krediet. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer naar aanleiding van vragen van het Kamerlid Braakhuis (GroenLinks).

Een provisieverbod voor bemiddeling bij consumptief krediet wijst De Jager af. “Voor consumptief krediet geldt op dit moment in de wet een verbod om de consument rechtstreeks om een vergoeding te vragen. Dit verbod is juist in het verleden ingevoerd om hit-and-run praktijken in de consumptief krediet markt te bestrijden. De komst van het provisieverbod voor complexe en impactvolle producten zorgt voor een verandering in de markt die mogelijk ook effect zal hebben op de advisering en bemiddeling in consumptief krediet. Ik vind het daarom van belang om de marktontwikkelingen goed te volgen en zal onderzoeken of bij consumptief krediet aanvullende maatregelen nodig zijn.”

Mijns inzien is dit op zich een juiste keuze. Wel vind ik dat de Minister de bemiddelingsactiviteiten moet beperken tot het professioneel onafhankelijk adviseur. Het is onverantwoord om dit langer toe te staan voor de (vaak in opleiding zijnde) agressieve autoverkoper of andere hardsellers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s