Wijzer in Geldzaken !!

Welkom op de Wijzer in geldzaken Parade!

De Wijzer in geldzaken Parade is een interactieve reis door de wereld van jouw geldzaken. De tentoonstelling is bedoeld voor jong en oud en bestaat uit 4 gouden thema’s.

1. Gouden jaren na je pensioen?
2. Gouden tips om je geldzaken op orde te houden!
3. Met geen goud te betalen?
4. Is jouw spaarpot al gevuld?

Met  testjes, games en filmpjes op de computerschermen in de bibliotheek en op deze site kom je alles te weten over jouw geldzaken.

Naast deze gouden thema’s organiseren de deelnemende bibliotheken tijdens de Wijzer in geldzaken Parade extra activiteiten over ‘omgaan met geld’.
Bekijk de agenda en zie wanneer de parade bij jou in de buurt staat.

Waarom de Wijzer in geldzaken Parade?

Omgaan met geld en zorgen voor later is voor veel mensen niet zo eenvoudig. Maar liefst 70% van alle mensen heeft geen goed beeld van het eigen pensioen en bij één op de vijf Nederlanders is sprake van een ongezonde financiële situatie. Voor Nederlandse jongeren valt goed budgetteren ook niet altijd mee. Tweederde van hen vindt het moeilijk om met geld om te gaan en komt hierdoor regelmatig in de problemen, blijkt uit eerder onderzoek van CentiQ, Wijzer in geldzaken.

De tentoonstelling ‘Wijzer in Geldzaken Parade’ confronteert, op speelse en interactieve wijze, ouders en jongeren met de allerlei financiële kwesties. Het stimuleert een proactieve houding t.o.v. de eigen financiële huishouding en draagt bij aan de financiële opvoeding van jongeren tussen 8 en 18 jaar.

De Wijzer in Geldzaken Parade bestaat uit een interactieve laagdrempelige tentoonstelling met een uitgebreid evenementenprogramma (“Moneyvents”) over geldzaken. De Parade reist vanaf najaar 2010 een jaar lang langs tien grote Openbare Bibliotheken in het hele land. De basistentoonstelling is in alle bibliotheken hetzelfde. De Moneyvents kunnen per bibliotheek verschillen.

De Wijzer in Geldzaken Parade wordt georganiseerd door de Stichting Consument en Communicatie en Bibliotheek DOK in opdracht van Wijzer in geldzaken. Dit platform is een initiatief van het Ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de overheid, onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties samenwerken.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s