Banken en Verzekeraars moeten zowel de consument als de adviseur financieel compenseren

Financieel advies gaat flink geld kosten

07-03-2011 Bron VVP

De voorgenomen afschaffing van provisie op complexe financiële producten dreigt onbedoelde, nadelige effecten te krijgen voor de consument. Doordat advies wordt losgekoppeld van de verkoop van producten, ontstaat onduidelijkheid over btw en belastingaftrek. Dat stond dit weekend in Het Financieele Dagblad te lezen.
Particulieren die onafhankelijk advies willen, zijn dan ruim twee keer zo duur uit. Ze moeten 19% btw betalen en lopen maximaal 52% fiscale aftrek mis.
‘Bestaande wetgeving stimuleerde advies gekoppeld aan de verkoop van een financieel product. Dat is net de prikkel waar we van af willen’, zegt voorzitter Henk Duthler van de Federatie van Financieel Planners (FFP). Hij pleit voor btw-vrijstelling en fiscale aftrekbaarheid voor alle financieel advies, zodat onafhankelijk adviseurs niet worden achtergesteld bij adviseur-verkopers van hypotheken en verzekeringen. In de voorstellen blijven de kosten van de adviseur-verkopers onderdeel van de aftrekbare premie of rente. (Het Financieele Dagblad, pag. 39)

Reactie

07-03-2011 Peter Dirks – Midden Brabant Advies

Alle ellende en financiele gevolgen vwb de woekerpolissen zijn veroorzaakt door de banken en verzekeraars. Zij dienen dan ook de consumenten en de adviseurs te compenseren voor verliezen en extra reparatie-inspanningen. Er moet m.i. een algemene richtlijn komen hoe en voor welke bedrag ook het financieel intermediair door de aanbieders/ontwikkelaars van de woekerproducten gecompenseerd moeten gaan worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s