Rekenmodule Fiscale Voortzettingswaarden Agrarische Sector

Rekenmodule Voortzettingswaarde

Als een bedrijf aan u is geschonken of nagelaten, betaalt u daarover, tot en met 2009, schenkings- of successierecht, en met ingang van 2010 schenk- en erfbelasting. Voor alle bedrijven in de agrarische sector met een hoge intrinsieke waarde en een laag rendement, is de voortzettingswaarde de basis waarop de belasting wordt berekend. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn bij agrarische bedrijven met veel cultuurgrond en productierechten. Met deze rekenmodule kunt u de voortzettingswaarde berekenen. Die waarde vult u in op de aangifte die u hebt ontvangen. U kunt de berekening van de waarde ook afdrukken. Deze stuurt u mee met uw aangifte.

Ineens invullen

U kunt de module niet downloaden of tussentijds opslaan. Als u het venster tijdens of na het invullen sluit, worden de ingevoerde gegevens niet bewaard. Het is dan ook handig om bij het invullen de Balans en de Verlies- en Winstrekening van de afgelopen 3 volledige boekjaren bij de hand te hebben.

Let op!

Gaat het om een niet-agrarisch bedrijf en denkt u toch dat u voor uw bedrijf de voortzettingswaarde kunt toepassen? Neem dan contact met de Belatingdienst op.

In de rekenmodule kunt u de voortzettingswaarde van de jaren 2002 tot en met 2011 berekenen. U doet de berekening over het jaar waarin de akte van overdracht is gepasseerd.

Snel naar

Rekenmodule Voortzettingswaarde

Normbedragen agrarische sector

Voor het berekenen van de voortzettingswaarde van bedrijven in de agrarische sector heeft de Belastingdienst in overleg met de sector normbedragen 2005, 2006, 2007 en 2008 vastgesteld. De normbedragen 2009, 2010 en 2011 zijn eenzijdig door de Belastingdienst vastgesteld. Deze normbedragen zijn verwerkt in de rekenmodule. De normen en normbedragen voor de genoemde jaren staan in de volgende tabellen:

Meer informatie over de berekening en uitgangspunten van de regeling vindt u op de site van het Ministerie van Financiën. Zoek op ‘voortzettingswaarde’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s