Spaar nu voor een aanvullend pensioen en profiteer optimaal van uw fiscale mogelijkheden

Spaar nu voor een aanvullend pensioen en profiteer optimaal van uw fiscale mogelijkheden

Wilt u na uw pensionering kunnen blijven leven zoals u nu doet? Dan is het belangrijk dat u nu al spaart voor een aanvulling op uw pensioen. Met een bancaire lijfrenterekening kunt u eenvoudig en fiscaal aantrekkelijk sparen voor uw oudedag. Opent u nog voor 1 april van dit jaar een lijfrenterekening en stort u een bedrag? Dan kunt u dit mogelijk nog aftrekken bij uw aangifte inkomstenbelasting over 2010.

Hoe werkt het?

Met een bancaire lijfrenterekening kunt u sparen voor een lijfrente-uitkering na uw pensionering. De inleg voor een lijfrenterekening is aftrekbaar van uw belastingaangifte als u voldoende fiscale jaar- en reserveringsruimte heeft. Daarnaast wordt het gespaarde bedrag niet belast in box 3. U betaalt dus nu minder belasting én bouwt extra inkomen op voor later. U betaalt pas inkomstenbelasting als het geld uitgekeerd wordt. Stort u vóór 1 april 2011 een bedrag op een lijfrenterekening? Dan mag u dit bedrag bij uw belastingaangifte voor 2010 van uw inkomen aftrekken.

Hoe opent u een bancaire lijfrenterekening?

Als financieel adviseur kunnen wij u helpen bij het vaststellen van uw inkomen na uw pensionering. Heeft u een pensioentekort? Dan helpen wij u bij het aanvragen van een bancaire lijfrenterekening. We berekenen uiteraard voor u hoeveel u binnen de fiscale grenzen mag storten. Zorg er wel voor dat u uw Jaaropgave 2009 van uw werkgever en het Uniform Pensioenoverzicht 2010 bij de hand heeft.

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer weten over bancaire lijfrenterekeningen? Wij helpen u graag aan meer informatie en bij het in kaart brengen van uw mogelijkheden. U kunt contact opnemen met www.middenbrabantadvies.nl  of stuur een mail naar info@middenbrabantadvies.nl of bel voor een afspraak: Oisterwijk 013-5212001 / Tilburg-Udenhout 013-5110511 / Haaren 0411-621276

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s