Serviceprovider Woontrust bouwt haar activiteiten af.

WoonTrust bouwt activiteiten af

De Blauwtrust Groep (BTG) heeft besloten om de activiteiten van WoonTrust gedurende 2011 af te gaan bouwen. Dat wil niet zeggen dat WoonTrust per direct gaat stoppen, maar de huidige activiteiten zal consolideren.

De stap die WoonTrust trachtte te maken van serviceprovider naar een aanbieder van expert solutions leidt niet tot het gewenste resultaat. Ondanks veel positieve reacties op de nieuw ingezette koers, biedt dit nieuwe bedieningsconcept op korte termijn geen uitzicht op een businessmodel dat voldoet aan de voorwaarden van de Blauwtrust Groep.

Het besluit om af te bouwen, betekent niet dat WoonTrust stopt met de activiteiten. WoonTrust hecht er veel waarde aan dat alle verplichtingen worden nagekomen. Alle lopende zaken, waaronder lopende hypotheekaanvragen en provisiebetalingen, worden keurig afgewikkeld. Ook blijft het vooralsnog voor deelnemers van WoonTrust mogelijk om nieuwe aanvragen in te dienen bij het Acceptatieteam van WoonTrust.

“De inzet op een model, met volledige focus op de toekomstige provisieloze wereld, blijkt op dit moment op onvoldoende steun in de markt te kunnen rekenen. En die steun hebben we vanuit bedrijfseconomisch perspectief wel nodig om een toekomstvast businessmodel neer te zetten. Vandaar dat we vanuit Blauwtrust Groep helaas geen andere optie zien, dan de activiteiten van WoonTrust in 2011 te gaan afbouwen.”, aldus Karel Pauw, CEO van de Blauwtrust Groep.

WoonTrust is onderdeel van de Blauwtrust Groep, de holding achter WoonTrust, De Hypotheker, Quion en Hypotrust.

Perbericht 28 februari 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s