Ondernemer krijgt hypotheek bij bank nauwelijks rond

Ondernemers roepen steeds vaker de hulp in van onafhankelijke financiële adviseurs om hun hypotheek rond te krijgen. Dat blijkt uit navraag van het Financieele Dagblad langs ondernemers en financieel adviseurs.

Door de kredietcrisis en een reeks aan beperkende overheidsmaatregelen zijn banken erg terughoudend geworden met het verstrekken van een hypotheek. Met name starters en ondernemers hebben het ongelooflijk moeilijk om de hypotheek rond te krijgen. Dat terwijl personeel in loondienst doorgaans de hypotheek wel rond kunnen krijgen.

Deskundigheid
De onafhankelijk financieel adviseur kan uitrekenen wat er gebeurt als de situatie van de ondernemer verandert. Bij banken ontbreekt het steeds meer aan die deskundigheid. Daarnaast zijn banken extreem kritisch geworden en men hoofdzakelijk nog oog voor de doorgeschoten regelgeving. Dat heeft m.i. niets meer met bankieren te maken.

Commentaar: P. Dirks / www.middenbrabantadvies.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s