Aegon wint verkiezing hypotheekproduct van het jaar

Eind 2010 besloot AEGON om de hypotheekrente van een aantal bestaande klanten automatisch te verlagen. Door deze klantgerichte en proactieve houding heeft AEGON, gisteravond op het IIR Hypothekenevent, de verkiezing van het Hypotheekproduct 2011 gewonnen.

AEGON had al eerder veel succes met het verlengen van de hypotheek op basis van de actuele waarde en rente. In het rentevoorstel wordt er dan rekening gehouden met eventuele waardestijgingen van de woning. Sinds december 2010 gaat AEGON een stap verder en verlaagt de rente van een hypotheek automatisch als na modelmatig taxeren blijkt dat het huis minimaal 10% in waarde is gestegen en een eventuele renteopslag kan komen te vervallen. Door het Nederlands Bureau Waardebepaling Onroerende zaken (NBWO) wordt op basis van verzamelde gegevens en statistische analyses, een betrouwbare waardebepaling afgegeven. Als er sprake is van een waardestijging ten aanzien van de waarde bij het afsluiten van de hypotheek, dan kan dit leiden tot een lagere hypotheekrente voor de klant. Indien blijkt dat het huis niet in waarde gestegen is of zelfs is gedaald, dan blijft de waarde vaststaan van het moment dat de hypotheek werd afgesloten. Het is dus niet zo dat AEGON ook kan beslissen de rente te verhogen. De kosten voor het opstellen van een waardebepaling worden volledig door AEGON betaald en eens per jaar uitgevoerd.
Voor informatie over een Aegon-hypotheek: http://www.middenbrabantadvies.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s