Verdubbeling fiscale aftrek hypotheekkosten

Huiseigenaren die hun woning met een hypotheek financieren waarvoor ze afsluitprovisie betalen, mogen deze fiscaal aftrekken tot een absoluut maximum van € 3630. Tot voor kort stelde de belastingdienst dat dit maximum gold per woning en niet per belastingplichtige.

Accountantsorganisatie BDO maakte hier, voor een van haar klanten, bezwaar tegen want de belastingwetgeving in Nederland is in principe individueel. De belastingdienst gaf haar gelijk. Fiscale partners die samen een lening zijn aangegaan, kunnen vanaf nu hun afsluitprovisie tot maximaal € 7260 aftrekken.

Maximum
De belastingdienst heeft haar standpunt dus gewijzigd. Daarmee blijft de voorwaarde dat de directe aftrekbaarheid maximaal mag oplopen tot 1,5% van het bedrag van de aangegane schuld met een absoluut maximum van € 3630 in stand. Maar vanaf nu gelden deze voorwaarden niet meer per woning maar per belastingplichtige.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s