Klantenonderzoek Overstapservice Bank

Klantenonderzoek Overstapservice

 

In de periode februari tot en met april 2011 doen alle Nederlandse banken onderzoek naar het gebruik van de Overstapservice. Ook RegioBank werkt hier aan mee. Voor dit onderzoek is de website www.overstapservice.nl/onderzoek geopend.

13-maanden brief

Het onderzoek wordt gehouden onder alle klanten waarvan de Overstapservice afloopt. Zij ontvangen de 13-maanden brief. In deze brief wordt uitgelegd dat de service stopt. Bij- en afschrijvingen worden niet meer automatisch doorgezet naar het nieuwe rekeningnummer. Als er nog organisaties zijn die het oude rekeningnummer gebruiken, wordt de klant hier tijdig aan herinnerd.

Het onderzoek

In deze 13-maanden brief is een extra alinea opgenomen met het adres van de website en de inlogcode. De vragen zijn vooraf vastgesteld en de enquete neemt slechts enkele minuten in beslag. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Trigenum, een onafhankelijk onderzoek- en adviesbureau. Zij garanderen anonieme verwerking van de antwoorden. De uitkomst van de enquete wordt in het interbancair overleg besproken. Doel van het onderzoek is achterhalen of in het interne en interbancaire proces verbeteringen zijn door te voeren, zodat de Overstapservice nog hoger wordt gewaardeerd door de consument.

 

 

Midden Brabant Advies
Midden Brabant Advies | Zelfstandig Adviseur RegioBank

11 gedachten over “Klantenonderzoek Overstapservice Bank

 1. Sinds begon 2010 maken wij gebruik van Uw overstap service van de volgende rekeningnummers:
  472025503 SNS naar 472667440 ABN
  1058374 ING naar 472462377 ABN
  858584883 SNS naar 472462377 ABN en
  926367900 SNS naar 490752640 ABN
  Wij kunnen U mededelen, dat wij tot dusverre geen enkele hapering in de overdracht hebben kunnen constateren.
  Onze dank daarvoor!
  J.J.T.M. Geerards
  Bellefroidlunet 2A
  6221 KN Maastricht

 2. N.a.v. uw verzoek om mijn reactie te geven op uw “overstapservice “kan ik U zeggen dat ik uitermate tevreden ben over de wijze waarop U de service hebt verleend. Nogmaals mijn hartelijke dank! Heet heeft mij een heel gerust gevoel gegeven en van heel wat zorg verlost.

 3. Ik wil even zeggen dat ik was heel tevreden met jullie help met de uw overstapservice en advies dat ik heb gekrijgen. Dank U.

 4. Ben overgestapt van SNS naar ING. De baliemedewerkster vertelde uitdrukkelijk dat ik mij geen zorgen hoefde te maken over de rekeningen, want de SNS zou ze automatisch doorsturen naar hun. Dat heb ik geweten, tot 3 maanden na de overstap had ik moeilijkheden met leveranciers, verzekeringen etc omdat ze geen automatische incasso konden doen. Heb hun daarom laten weten wat mijn nieuwe rekeningnummer was. Nu loopt het allemaal weer goed, maar dit had niet gehoeven als de medewerkster gezegd had dat ik zelf iedereen aan moest schrijven.

 5. Ook wij hebben overstapservice gedaan van de abn naar de ing.
  Wat hebben wij daar een spijt van.Alles wat wordt gestort op de abn wordt door de ing gelijk overgeheveld naar hun bank.De abn rekening stond 15 euro rood dus ik stort 20 euro erop,wat schertst mijn verbazing? De ing haalde het er gelijk weer af.Zodoende kom ik nooit uit het rood.
  Ook het opzeggen gaat niet zomaar,stuk of 10x gebeld en 3x geschreven,maar er zit geen schot in de zaak.Overstappen is zo gebeurd,maar ga het nou niet opzeggen.Dan weet de ing ineens niet waar je het over hebt,en gaat het niet zomaar.Van ellende wilde ik mijn ing rekening opzeggen,nee meneer dat gaat niet,want er zit overstapservice op.Ha ha ha ha.nou zeg ik je hun bepalen nu wat er met mijn geld gebeurt.schande schande.

  dhr devilee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s